Místo k zastavení - zaměřené na osobní rozvoj,
relaxaci a především na to, jak přirozeně a plnohodnotně žít.
Vehuian

PAVLA TALPOVÁ: NA PRÁCI MASÉRKY MĚ BAVÍ LIDSKÁ ENERGIE I PŘÍBĚHY



přečtěte si mé odpovědi na otázky, které položila Jana Krajčová v přiloženém odkazu

http://sluzby.centrumbrna.cz/masaze/alternativ-masaze/pavla-talpova-na-praci-maserky-me-bavi-lidska-energie-i-pribehy

Jak dlouho se masážím věnujete?

Masážím se věnuji už od roku 2002. Nejprve jsme s partnerem začali reflexní terapií. Aplikovali jsme ji sami na sobě, na známých a příbuzných. Pak jsme si udělali další kurzy a vzděláváme se doposud.

Co vás k tomu přivedlo?

Máme děti, takže jsme chtěli, aby byly ony i babičky zdravé a v kondici, abychom se mohli plně věnovat práci. Naše praxe začala u rodiny a pozitivní reference se rychle rozšířily. Začali jsme si zařizovat prostory pro práci, aby doma bylo místo odpočinku a klidu.

Kde vás tedy najdeme?

Najdete nás v Brně, na Divadelní 3. Je nutné se telefonicky objednat na čísle 604 814 517.

Vracejí se k nám i odborníci

Jaké druhy masáží nabízíte?

V nabídce je celá řada masáží, ale specializuji se na ty, které vedou k odstranění bolesti. Vyhledávají mě hlavně klienti, kteří mají problém s vyhřezlou ploténkou, delší či kratší nohu, skoliózu, či různé bolesti. Provádím ruční lymfatickou masáž, medovou masáž, reflexní terapii, baňkování, Dornovu metodu a další techniky, které vedou k odstranění bolesti a k tomu, aby se klientům ulevilo. Není to ale o technikách a druzích masáže. Je to o člověku. Snažím se najít nejlepší způsob, jak mu pomoci.

Podle čeho můžu poznat, jaký druh pro mě bude ten pravý?

Pokud jste odborník, tak víte, co chcete, a vybereme konkrétní masáž. Už nás přišlo vyzkoušet dost odborníků a s překvapením vám mohu říct, že se k nám vracejí i oni.

A pokud nejsem odborník?

Pak na to není jednoznačná odpověď a techniky většinou kombinujeme. S klienty vedu rozhovor, jehož smyslem je zjištění jejich problémů a potíží. Poté navrhuji řešení a domlouváme se na tom, co a jak uděláme. Někdy se ptám, jestli klient chce tu metodu, kterou si vybral, nebo jestli se chce zbavit bolesti a problému.

O zdraví člověka vypovídá chůze i tvář

Co všechno dokážete o těle člověka během masáže zjistit?

To je krásná otázka. Někteří lidé by se i vyděsili, kdybych jim řekla všechno, co zjistím o jejich zdraví. Tělo prozradí i to, jakým způsobem člověk žije, jestli je schopen pro sebe něco udělat, nebo jestli řeší problém na poslední chvíli. Není to pouze o jeho fyzickém zdraví, ale i o zdraví psychickém. Zjistit se dá i spoustu věcí z výrazu a vzhledu tváře, chůze také hodně napoví. Přečíst se dají informace z jazyka, z plosky nohou, ze zad i z data narození.

Jak často bychom na masáže měli chodit? 

Zdravému jedinci stačí pečovat o své tělo jednou za 4-6 týdnů. U člověka, který má potíže, se to pak řídí podle individuálních potřeb jeho těla. Při potížích je dobré chodit ze začátku častěji, pak se interval prodlužuje na prevenci. Je to individuální. Každé tělo reaguje jinak.

Co dělat, když nás začne něco bolet? 

Pokud nastanou potíže, je dobré přijít hned co nejdřív, aby člověk dlouho netrpěl bolestí.

Baví mě energie lidí i životní příběhy

Proč bychom měli jít na masáž i v případě, že nás nic nebolí?

Mám také klienty, kteří mají náročné zaměstnání a přijdou se na masáž „vypovídat“. I to k masáži patří, pokud to člověk potřebuje. Mohou mi sdělit vše, co je trápí, a samozřejmě tyto informace neopustí prostor masérského studia. Pochopitelně také respektuji lidi, kteří přijdou na masáž a komunikace je minimální. Někdo mluví celý den v práci a na masáži si chce odpočinout i od komunikace.

Čím se vaše studio liší od ostatních?

Mé studio je jedinečné. V této šíři v Česku pracuje jen málo lidí a každé studio je výjimečné. Jeden váš kolega mi před časem, než jsme začali spolupracovat s Centrumbrna.cz, položil otázku: „Proč bych měl přijít na masáž právě k vám?“ Odpověděla jsem mu na to: „Tady máte kontakt a přijďte to zjistit.“

Co vás na masírování baví?

Na masírování mne baví práce s lidmi a také to, že mohu lidem pomoci s jejich problémem. Ten mnohdy nemusí být fyzický, ale často to bývá problém psychický, který se fyzicky projeví. Baví mne energie lidí a jejich životní příběhy. Každý je úplně jiný má jinou energii, jiné starosti a radosti. Hledám způsob, jak je udělat šťastnějšími a spokojenějšími.

Jak se o to snažíte?

Nabízím jiný úhel pohledu, který oni nevidí, ale nevnucuji jim ho. Díky své práci vidím různé možnosti příčiny onemocnění a jejich odstraňování. Člověk si často neuvědomuje, že si většinu potíží způsobujeme sami.

Očistu těla provádějte systematicky

Blíží se jaro, máte pro toto období nějaká doporučení, co se lidského těla týče?

Ano, mám a nejen pro jaro. Člověk má pečovat o sebe a své zdraví celý rok. Přímo na jaro bych jako první doporučila vyčištění organismu, ať již antiparazitální program, nebo detoxikaci a čištění jater a střev. A to lze provádět systematicky měsíc po měsíci, ne nárazově. Jídlo také přijímáte několikrát denně, ne jednou za 3 dny, proč se o své tělo nestarat pravidelně?

Jaké novinky v nejbližší době chystáte?

Plánuji v Brně přednášet program: To co nás ve škole nenaučili - starat se o své zdraví. Začínám si zaučovat své nástupce. Rozhodla jsem se, že nebudu masírovat do noci, protože na centrumbrna.cz je spousta zajímavých věcí a akcí, které chci vyzkoušet Nejen prací živ je člověk.